De trends voor fondsenwerving

Trends voor fondsenwerving voor 2017

Wat zijn de trends voor fondsenwerving door goede doelen in 2017? Ik heb de mening van drie experts op een rij gezet.

Doneren on demand

Fundraise Online constateert dat donateurs zich steeds minder willen vastleggen. Donateurs voelen zich onverminderd betrokken, maar maken liever ‘on demand’ hun keuze in plaats van dat ze lid of structurele gever worden. Dit zorgt ervoor dat goede doelen vaker om aandacht en geld moeten vragen en de concurrentie om aandacht van het publiek toeneemt. Online biedt hiervoor veel mogelijkheden, maar het aanbod in werknemers die daarvoor de juiste kennis hebben is klein. Lees hier het hele artikel.

Trends die blijven

NonProfit Pro beschrijft vijf trends voor fondsenwerving die eigenlijk geen trend meer zijn, maar werkelijkheid. Ze schrijven over zware concurrentie, Google “donate feed hungry people” and you’ll get 1.65 million results. De verschillen tussen doelgroepen nemen toe, denk maar aan baby boomers en millenials. De kosten per geworven donateur nemen toe. Hoewel iemand bereiken goedkoper is geworden, is iemand overtuigen te geven harder werken dan ooit. Tenslotte beschrijven ze een afnemend vertrouwen in goede doelen en veel onduidelijkheid bij het publiek over overheadkosten.

Aan het einde van het artikel is er nog bemoedigend woord. Laat de moed je niet in de schoenen zakken door negatieve megatrends, maar vier het verschil dat je met je organisatie weet te maken. Lees hier het hele artikel.

Het jaar van de acquisitie

The Agitator heeft geen lijstje met trends voor fondsenwerving, maar heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van de acquisitie. Investeer in nieuwe donateurs. Dit geldt vooral voor doelen die zich richten op mensenrechten of humanitaire doelstellingen. Het is het jaar na de verkiezing van Trump. Het jaar waarin steeds meer mensen boos, verdrietig of angstig zijn. Mensen kijken op naar organisaties die het voortouw nemen en een tegengeluid laten horen. Een goede fondsenwerver haakt daarop in en mobiliseert de organisatie om juist nu donateurs te binden. En oh ja voordat je gaat werven, dicht de gaten in je emmer die behoud heet. Lees hier het hele artikel.

 

Heb je voor jouw organisaties veel goede fondsenwervende voornemens, maar te weinig capaciteit om ze uit te voeren? Lees hoe GATE15 kan helpen.